Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

Lišćari

1 2 3
Cotinus ruj

Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Ruj je crvenolisni žbun ili manje drvo visine do oko 4 m. Tokom leta biljka formira interesantan paperjasti cvet u vidu metličaste cvasti. Prijaju mu osunčane pozicije ili mesta u blagoj senci. Može se koristiti za samostalnu sadnju, za formiranje žive ograde...
Amelanchier canadensis

Amelanchier canadensis

Odrasla biljka može dostići visinu od 3-6m, a krošnja može dostići širinu oko 4m. Može se uzgajati kao drvo, žbun ili se koristiti kao živa ograda. List biljke je zelen tokom perioda vegetacije, a u jesen dobija narandžasto-crvenu boju. U rano proleće javlja se cvet,a nakon precvetavanja bobice koje su jestive nakon sazrevanja. Biljci prijaju osunčana mesta na kojima će bogatije cvetati i davati veću količinu bobica.
Dren Cornus mas

Cornus mas

Dren je nisko listopadno drvo ili žbun koje dostiže visinu do oko 5m. Cveta pre listanja a cvet je žut i skupljen u štitastu cvast. Plod je ovalnog oblika, crvene boje i jestiv. Prijaju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupama, za formiranje živih ograda.
Acer saccharum

Acer saccharum

Šećerni javor (njegovi biljni sokovi sadrže visok procenat šečera) može dostići visinu od oko 20 m. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, za formiranje hladovine, za drvorede, izradu bonsaia. Zelena boja lista u jesen prelazi u naranžasto-crvenu boju.
Salix Caprea 'Pendula'

Salix Caprea 'Pendula'

Vrba kalemljena na visini sa padajućim granama. U proleće formira interesantan žuto-beli cvet. Pogodna je za žardinjere, manje bašte, uz jezera...Odgovaraju joj osunčane pozicije.
Corylus avellana 'Contorta' vijugavi lešnik

Corylus avellana 'Contorta'

Vijugavi lešnik je listopadni žbun ili manje drvo visine do 3m. U kasnu zimu i rano proleće javlja se žuti cvet u vidu resica što ga čini u ovom periodu izuzetno dekorativnim. Prijaju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, živu ogradu ...
Salix integra 'Flamingo'

Salix integra 'Flamingo'

Šarenolisna vrba kalemljena na visini. Atraktivnom je čine boje lista mladih izdanaka koje podsećaju na boje flaminga – od bele, preko zelene do pink nijansi. Pogoduju joj osunčane pozicije ili blaga senka. Idealna je za manja dvorišta, žardinjere.
Žalosni brest - Ulmus glabra ’Pendula’

Ulmus glabra ’Pendula’

Brest kalemljen na visini, sa padajućim granama. U jesen list dobija zlatnu boju. Pogoduju mu osunčane pozicije.
Caragana arborescens 'Walker'

Caragana arborescens 'Walker'

Nisko listopadno drvo sa padajućim granama (kalemljeno na visini). List je svetlo zelene boje, a u kasno proleće javlja se sitan žuti cvet. Pogoduju mu osunčane pozicije. Idealno drvce za manja dvorišta, žardinjere...
Sophora japonica 'Pendula'

Sophora japonica 'Pendula'

Drvo kalemljeno na visini, sa padajućim granama. Pogoduju mu osunčane pozicije.

1 2 3