Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

Četinari

 Thuja occidentalis 'Berkman'

Thuja occidentalis 'Berkman'

Zimzeleni četinar, gust i kompaktan, ovalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 2 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku. Pogodna je za samostalnu sadnju, za kamenjare, za uzgoj u žardinjerama, za izradu niskih živih ograda. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. U zimskom periodu dobija blago bakarnu boju.
 Thuja occidentalis ’Columna’

Thuja occidentalis ’Columna’

Zimzeleni četinar, kompaktan, valjkastog oblika, tamno zelene boje. Može dostići visinu od oko 8 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara.
Thuja orientalis ’Winter gold’

Thuja orientalis ’Winter gold’

Zimzeleni četinar, kompaktan, piramidalnog oblika, žuto-zelene boje. Može dostići visinu od oko 6 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za živu ogradu, samostalnu sadnju, izradu topijara. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta. Ova vrsta zadržava žuto-zelenu boju i u zimskom periodu ne dobija bakarnu nijansu.
Tuja Thuja occidentalis 'Danica'

Thuja occidentalis 'Danica'

Zimzeleni četinar, gust i kompaktan, ovalnog oblika, tamno zelene boje, u zimskom periodu dobija blago bakarnu boju. Može dostići visinu od oko 0,8 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku. Pogodna je za samostalnu sadnju, za kamenjare, za uzgoj u žardinjerama, za izradu niskih živih ograda.
Spiralna tuja Thuja occidentalis 'Spiralis'

Thuja occidentalis 'Spiralis'

Zimzeleni četinar, kompaktan, valjkastog oblika, tamno zelene boje, spiralnih grančica. Može dostići visinu od oko 3 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Pogodna je za samostalnu sadnju, u grupi.
Tuja Thuja occidentalis 'Danica'

Thuja occidentalis 'Rheingold'

Zimzeleni četinar, gust i kompaktan, ovalnog do kupastog oblika, zeleno-žute boje, u zimskom periodu dobija blago bakarnu boju. Može dostići visinu od oko 1,5 m, ali je sporog rasta. Pogoduju joj osunčane pozicije, a podnosi i blagu senku. Pogodna je za samostalnu sadnju, za kamenjare, za uzgoj u žardinjerama, za izradu niskih živih ograda.