Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

Četinari

 Plava smrča Picea pungens 'Kosteriana'

Picea pungens 'Kosteriana'

Plava smrča Kosteriana je zimzeleni četinar guste krošnje, piramidalnog oblika, sporog rasta. Može dostići visinu od oko 8 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu, za izradu topijara. Daje izuzetan doprinos koloritu vrta.
 Picea glauca 'Conica'

Picea glauca 'Conica'

Conica je zimzeleni, graciozan četinar, gust, kupastog oblika, svetlo zelene boje. Može dostići visinu od oko 2 m. Odgovaraju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u kamenjarima, za sadnju u žardinjerama.
Plava Konika Picea glauca 'Conica Blue'

Picea glauca 'Conica Blue'

Plava Conica je zimzeleni, graciozan četinar, gust, kupastog oblika, plavo -zelene boje. Može dostići visinu od oko 2 m. Odgovaraju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u kamenjarima, za sadnju u žardinjerama.
 Pančićeva omorika Picea omorika

Picea omorika

Pančićeva omorika je zimzeleni četinar, piramidalnog oblika, zelene boje četina i plave boje naličja četina. Dostiže visinu od oko 15 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, u drvoredima, kao novogodišnje drvce, za živu ogradu i kao zaštita od vetra.
Loptasta plava smrča Picea pungens 'Glauca Globosa'

Picea pungens 'Glauca Globosa'

Plava loptasta smrča je zimzeleni četinar guste krošnje, sporog rasta. Može dostići visinu od oko 1 m. Pogoduju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u kamenjarima, kao niža ograda, može se uzgajati i u žardinjerama. Pruža izuzetan doprinos koloritu vrta.
Plava smrča kalemljena na visini

Plava smrča kalemljena na visini

Loptasta plava smrča kalemljena na visini. Pogodna za manje prostore, kamenjare, žardinjere.
Himalajski bor Pinus wallichiana

Pinus wallichiana

Himalajski bor je zimzeleni četinar piramidalnog oblika krošnje, dugih plavo-zelenih četina. Može dostići visinu od oko 20 m. Pogoduju mu osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi.
Plavi bor Pinus parviflora 'Glauca'

Pinus parviflora 'Glauca'

Japanski beli bor plavih četina, sporog rasta i kupastog oblika. Može dostići visinu od oko 3m. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za izradu topijara.
Patuljasti bor Pinus Mugo Mughus

Pinus Mugo Mughus

Patuljasti bor žbunaste forme, zelene boje, visine do oko 1,5 m, sporog rasta. Pogoduju mu osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u kamenjarima, za sadnju u žardinjerama, za izradu topijara.
Kalemljeni borovi na visini

Kalemljeni borovi na visini

Loptaste forme borova kalemljene na visini. Pogodni za manje prostore, kamenjare, žardinjere.