Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

Četinari

Kleka Juniperus communis 'Hibernica'

Juniperus communis 'Hibernica'

Irska kleka je zimzeleni četinar stubaste forme, sebrno-zelene boje, sporog rasta. Može dostići oko 3 m visine. Pogoduju joj osunčane pozicije ili blaga senka. Može se koristiti za samostalnu sadnju ili u grupi.
Plava kleka Juniperus scopulorum 'Blue heaven'

Juniperus scopulorum 'Blue heaven'

Zimzelena kleka intenzivno plave boje tokom čitave godine, uspravnog rasta – piramidalnog oblika. Može dostići oko 3 m visine. Pogoduju mu osunčane pozicije. Može se koristiti za samostalnu sadnju, u grupi, kao živa ograda, za izradu topijara. Daje izuzetan doprinos koloritu vrta.
 Polegla kleka Juniperus horizontalis 'Jade River'

Juniperus horizontalis 'Jade River'

Zimzelena polegla kleka, izuzetan pokrivač tla. Prostire se u prečniku od oko 2 m i dostiže visinu od 20 cm. Tokom zime biljka dobija i nijansu ljubičaste boje. Pogoduju joj osunčane pozicije i blaga senka. Koristi se za sadnju u kamenjarima, za pokrivanje kaskada u vrtovima i sl.
 Polegla kleka Juniperus squamata 'Blue Star'

Juniperus squamata 'Blue Star'

Zimzelena polegla kleka, plavo-zelene boje, kompaktna, sporog rasta. Može dostići prečnik od oko 0,5 m. Odgovaraju joj osunčane pozicije. Koristi se kao pokrivač tla, u kamenjarima.
 Polegla kleka Juniperus squamata 'Blue Swede'

Juniperus squamata 'Blue Swede'

Zimzelena polegla kleka plavo-zelene boje, sporog rasta. Formira prečnik od oko 1 m. Pogoduju joj osunčane pozicije i blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za izradu topijara, sadnju u kamenjarima i pokrivanje kaskada u vrtovima.
Šarena polegla kleka Juniperus conferta 'Variegata'

Juniperus conferta 'Variegata'

Zimzelena šarena kleka, sporog rasta. Prostire se u prečniku do oko 2 m i dostiže visinu do oko 30 cm. Biljka je zelene boje, mestimično prošarana žutim segmentima. Pogoduju joj osunčane pozicije i blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, sadnju u kamenjarima i pokrivanje kaskada u vrtovima.
Polegla kleka Juniperus pfitzeriana 'Gold Coast'

Juniperus pfitzeriana 'Gold Coast'

Zimzelena polegla kleka žuto-zelene boje, sporog rasta. Prostire se u prečniku do oko 2 m i dostiže visinu do oko 50 cm. Pogoduju joj osunčane pozicije i blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za izradu topijara, sadnju u kamenjarima i pokrivanje kaskada u vrtovima.
 Polegla kleka Juniperus squamata 'Blue Carpet'

Juniperus squamata 'Blue Carpet'

Zimzelena polegla kleka plavo-zelene boje, sporog rasta. Prostire se u prečniku do oko 2 m i dostiže visinu do oko 30 cm. Pogoduju joj osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za izradu topijara, sadnju u kamenjarima i pokrivanje kaskada u vrtovima.
 Kleka Juniperus chinensis 'Iowa'

Juniperus chinensis 'Iowa'

Zimzelena kleka uspravnog rasta – valjkastog oblika. Može dostići oko 4 m visine. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Može se koristiti za samostalnu sadnju, u grupi, za izradu topijara.
Ruska kleka Microbiota decussata

Microbiota decussata

Sibirski polegli čempres je zimzeleni četinar, sporog rasta. Prostire se u prečniku do oko 2 m i dostiže visinu do oko 30 cm. Pogoduju joj osunčane pozicije i blaga senka . Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, sadnju u kamenjarima i pokrivanje kaskada u vrtovima.