Potreban Vam je savet? Pozovite nas: 063 852 93 03

Rasadnik Zelena Pločica logo

More Website Templates @ TemplateMonster.com - July 08, 2013!

Ukrasno šiblje

Jorgovan

Syringa - Jorgovan

Cvetovi jorgovana, svojim veličanstvenim mirisom i različitim nijansama plave, bele i crvene boje doprinose bogatstvu prolećnog pejzaža svakog aprila i maja meseca. Biljka može dostići visinu od oko 1m do 6m u zavisnosti od varijeteta. Lako se održava, a najlepša je na osunčanim pozicijama koje doprinose raskošnijem cvetanju. Preporučuje se orezivanje starijih biljaka odmah nakon precvetavanja, jer će orezivanje u proleće smanjiti broj cvetova. Odseca se najviše 1/3 od ukupne visine biljke. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, kao ograda...
Jasmin Philadelphus

Philadelphus - Jasmin

Gust listopadni žbun visine do oko 1 m. Cveta tokom leta, cvet je bele boje, izuzetno mirisan. Pogoduju mu osunčane pozicije i blaga senka. Može se orezivati nakon precvetavanja što će pospešiti bujnost i cvetanje naredne godine. Pogodan je za samostalnu sadnju, u grupi, za cvetnu živu ogradu.
Hibiscus Hibiskus

Hibiscus moscheutos – krupnocvetni hibiskus

Grmolika perena visine do oko 1,5 m. Cveta tokom leta a cvet je veličine od oko 15-25 cm. Tokom jeseni i sa prvim mrazevima biljka gubi nadzemni deo, ali na proleće ponovo raste iz korena. Pogoduju joj osunčane pozicije i vlažno zemljište. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, može se uzgajati u žardinjerama.
Đul Viburnum opulus 'Roseum'

Viburnum opulus 'Roseum' - Đul

Listopadni žbun visine do oko 3 m. Cveta tokom maja meseca, a cvet je bele boje, loptastog oblika i veličine od oko 10-15 cm prečnika. Tokom jeseni list dobija crveno-narandžastu boju. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati odmah po završetku cvetanja.
 Viburnum pragense

Viburnum pragense

Zimzeleni žbun visine do oko 3 m. Cveta tokom maja meseca, a cvet je bele boje i prelazi u crne bobice tokom jeseni. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati odmah po završetku cvetanja.
Suručica Spiraea japonica

Spiraea japonica 'Anthony Waterer' - Suručica

Listopadni žbun visine do oko 1 m. Cveta tokom leta, a cvet je roze - bordo boje u vidu glavičaste cvasti, privlačan za leptire. Pogoduju mu osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati tokom kasne zime ili ranog proleća.
Suručica Spiraea japonica

Spiraea japonica 'Goldflame'- Suručica

Listopadni žbun visine do oko 1 m. Cveta tokom leta, a cvet je roze - bordo boje u vidu glavičaste cvasti, privlačan za leptire. List je žuto-zelene boje, koja prelazi u bakarnu tokom jeseni. Pogoduju mu osunčane pozicije. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati tokom kasne zime ili ranog proleća.
Vatreni trn Pyracantha Yellow berries

Pyracantha Yellow berries

Zimzeleni žbun visine do oko 2 m. Cveta tokom maja-juna meseca, cvet je bele boje i prelazi u žute bobice tokom jeseni i zime. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati u toku cvetanja pri čemu treba voditi računa da se ne ukloni previše od prošlogodišnjih izdanaka, jer se na njima formira cvet i plod.
Vatreni trn Pyracantha 'Orange Glow'

Pyracantha coccinea 'Orange Glow' - Vatreni trn

Zimzeleni žbun visine do oko 2 m. Cveta tokom maja-juna meseca, cvet je bele boje i prelazi u narandžaste bobice tokom jeseni i zime. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu. Može se orezivati u toku cvetanja pri čemu treba voditi računa da se ne ukloni previše od prošlogodišnjih izdanaka, jer se na njima formira cvet i plod.
Vatreni trn crveni Pyracantha coccinea 'Red Column'

Pyracantha coccinea 'Red Column' - Vatreni trn

Zimzeleni žbun visine do oko 2 m. Cveta tokom maja-juna meseca, cvet je bele boje i prelazi u crvene bobice tokom jeseni i zime. Pogoduju mu osunčane pozicije ili blaga senka. Koristi se za samostalnu sadnju, u grupi, za živu ogradu, uz zid. Može se orezivati u toku cvetanja pri čemu treba voditi računa da se ne ukloni previše od prošlogodišnjih izdanaka, jer se na njima formira cvet i plod.